Hjem > Blogging og Nettsider > Tjen Penger som Affiliate
 
Penger På Nett
Tjen Penger som Affiliate
 
 
Dersom du har en nettside eller en blogg er affiliate markedsføring en fin mulighet til å tjene penger. Å bli affiliate koster ikke penger og det er ikke vanskelig. Utfordringen ligger i å tjene mest mulig penger på denne måten. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva det vil si å være affiliate, hvilke mulighet du har til å tjene penger, samt hvordan du kan tjene penger som affiliate.

Om affiliate
Et affiliate-program er en avtale mellom deg og en nettbutikk eller lignende. Avtalen er at du skal promotere et eller flere produkter på din nettside eller blogg. Du vil tjene penger når noen klikker seg videre fra din nettside og så kjøper et produkt. Hvor mye penger du tjener vil variere en del. Noen avtaler innebærer at du får en fastsatt prosentandel av kjøpesummen, men det kan også være en fastsatt sum. Legg merke til at det ikke bare er nettbutikker og salg som gir deg mulighet til å tjene penger som affiliate.  En affiliate kan også tjene penger på at noen klikker seg videre for så å delta i en konkurranse, si ja til et tilbud, melde seg inn i en bokklubb, eller lignende. Kort forklart kan vi si at en affiliate er en person som promoterer produkter eller tjenester på vegne av andre med det formålet å tjene penger.


 
Muligheter som affiliate
Affiliate markedsføring er storindustri og det omsettes for milliarder av kroner på verdensbasis. Også i Norge omsettes det for store summer og mulighetene for å tjene penger er absolutt til stede. Det er gratis å bli affiliate og dermed risikerer man i utgangspunktet ikke noe. Det er imidlertid en sannhet med visse modifikasjoner.
La oss si at du har en blogg om slanking og ønsker å tjene penger som affiliate. Du legger ut tre annonser for slankeprodukter som du har forhåpninger om å tjene penger på. La oss så si at disse annonsene ikke generer inntekter. Ditt forsøk som affiliate har ikke kostet deg penger, men det har kostet deg mulige inntekter fra andre kilder. Den plassen du har brukt til affiliate-annonser kunne for eksempel vært brukt til AdSense. Her kan du lese mer om mulighetene til å tjene penger med AdSense.

Mulighetene til å tjene penger som affiliate er for all del gode, men vær oppmerksom på hvilke annonser som lar deg tjene penger. Annonser som ikke gir inntekter bør fjernes. Slike annonser er faktisk kun gratis reklame for den du annonserer for. Som affiliate er det med andre ord svært viktig at annonsene dine faktisk generer penger til deg.

Hvordan tjene penger som affiliate?
For å komme i gang som affiliate er det enkleste å melde seg på et affiliate-nettverk. Slike nettverk har allerede gjort avtaler med nettbutikker og andre. Som affiliate kan du enkelt velge ut hvilke av de tilgjengelige annonsene du vil vise på din hjemmeside. Du bør naturligvis velge de annonsene som gir deg best muligheter til å tjene penger. Vi kommer tilbake til hvordan du som affiliate bør velge annonser som er riktige for din nettside eller blogg.

Et annet alternativ er å inngå avtaler direkte med en nettbutikk eller andre partnere, men det er ikke noe vi anbefaler for nybegynnere. Det krever en del kunnskap og arbeid for å tjene penger på den måten. Etter hvert som du får erfaring er imidlertid dette en god mulighet til å lykkes godt som affiliate.

Affiliate-nettverk
Som nevnt er affiliate nettverk en enkel og grei mulighet for deg som ønsker å tjene penger som affiliate. Her kan du velge blant mange forskjellige annonser og dermed øker muligheten til å tjene penger. Et Affiliate-nettverk har vanligvis fra rundt hundre til flere tusen produkter du kan velge mellom. En stor fordel er at de fleste slike nettverk sporer nettbutikkenes bestillinger og samler inn provisjon fra alle nettbutikkene for så å utbetale penger til deg til rett tid. Dersom du benytter velkjente og etablerte nettverk kan du være trygg på at du får penger du tjener som affiliate når du skal. Her er noen anerkjente affiliate-nettverk som vi anbefaler. Vi benytter selv deres tjenester til å tjene penger.


TradeDoubler er nok det største og beste norske affiliate-nettverket. De har et stort utvalg av produkter i mange forskjellige kategorier som du kan benytte til å tjene penger som affiliate. Helse, finans, handel og reise er noen av kategoriene TradeDoubler tilbyr deg å promotere. Her finner du kjente merkenavn som Tele2, Color Line, Ellos, med mer.Meld deg på gratis oss TradeDoubler.

Clickbank er et stort og anerkjent internasjonalt nettverk som anbefales deg som ønsker å tjene penger som affiliate. De har spesialisert seg på digitale produkter som e-bøker og lignende. De tilbyr tusenvis av produkter du som affiliate kan benytte og mange nordmenn tjener gode penger gjennom clickbank. Andelen du får per salg er her svært høy og du kan faktisk får opptil 75 prosent av salgssummen, noe som øker mulighetene til å tjene mye penger. I tillegg til å bli affiliate kan du også selge egne produkter gjennom Clickbank. Meld deg på her.


 
 
Grunnleggende for å tjene penger
Det er noen elementer som er spesielt viktige for mulighetene til å tjene penger som affiliate. Først og fremst gjelder det å velge riktige produkter å annonsere for. Riktige produkter vil si at du som affiliate velger å annonsere for produkter som sammenfaller med innholdet på bloggen din. Dersom du har en nettside om ferie og reise er for eksempel en annonse for Color Line en relevant annonse. Dersom du har en blogg om sminke og klær vil en annonse for fiskeutstyr sannsynligvis generere svært lite penger. Poenget et å finne annonser som vil være av interesse for dine lesere. Se gjerne på dine affiliate-annonser som en del av det du tilbyr leserne.

Tjen mer penger som affiliate
Det er mye du kan gjøre for å tjene mer penger som affiliate. Søkemotoroptimalisering, som vil kunne gi mer trafikk er en ting. En annen ting er hvor mye penger du tjener på en annonse. Det er forskjell på hvor mange prosent eller hvor mye penger du får per salg. Sjekk derfor hvilke produkter i en aktuell kategori som gir deg best betalt per salg. Du bør også være oppmerksom på konkurransen fra andre som ønsker å tjene penger som affiliate.

La oss si at du har en blogg hvor du ønsker å reklamere for et kredittkort. Dette er et produktområde hvor mulighetene for deg som affiliate er gode og det finnes mange forskjellige kredittkort du kan velge å promotere. Som nevnt bør du sjekke hvor mye penger du tjener på hvert salg. Salg vil i denne sammenheng si søknader eller godkjente søknader om kredittkort. Som affiliate er det imidlertid enda viktigere at du sjekker hva andre lignende blogger annonserer for. Dersom mange av dine konkurrenter annonserer for et bestemt kredittkort vil mulighetene til å tjene penger på annonser for dette kortet være forholdsvis små. Mange lesere vil ha sett annonsen og eventuelt søkt på det aktuelle kredittkortet før de kommer til din side. En bedre mulighet til å tjene penger er da å velge et kredittkort som færre av dine konkurrenter annonserer for.

Uendelige muligheter som affiliate
Mulighetene til å tjene penger som affiliate er gode og det er mange som tjener svært gode penger på denne måten. Annonser som er relevante for innholdet på din nettside, eventuell konkurranse, samt hvor mye du tjener per salg er noen av elementene som vil avgjøre om du lykkes som affiliate. Ikke mist motet selv om det skulle gå litt tregt i starten. Forsøk litt forskjellige annonser og brukt tiden som behøves. Å tjene penger som affiliate er en kontinuerlig læreprosess og det er alltid mulig å øke inntektene.

Flere artikler fra Penger Til Deg
Blogging - Nyttig for deg som ønsker å tjene penger med blogging
Låne penger - Nyttig før du søker om lån
Tjene Penger På Nett - En god mulighet til inntekt på internett
Tjene Penger På Spørreundersøkelser