Hjem > Blogging og Nettsider > Tjen Penger med AdSense
 

 
Penger På Nett
Tjen penger med AdSense
 
AdSense er den vanligste og enkleste metoden for alle som ønsker å tjene penger på en blogg eller nettside. Du viser rett og slett annonser fra AdSense på din nettside og tjener så penger hver gang noen klikker på en annonse. Hvor man plasserer annonsene, hvilken farge man velger, samt søkemotoroptimalisering vil være avgjørende for muligheten til å tjene penger på denne måten.

Om AdSense
Dette er et program som drives av Google og som ved annen reklame betaler annonsørene for å få sine annonser vist på forskjellige nettsider og blogger. Det geniale med AdSense er at annonsene automatisk blir tilpasset innholdet på din blogg eller nettside. Dersom du legger ut en slik annonse på din blogg som inneholder informasjon om klær og sko, så vil AdSense programmet lese siden din og legge ut relevante reklamer for nettopp klær og sko. Det er naturligvis større mulighet for at besøkende på en nettside klikker på annonser som er relevante i forhold til det de leser om. Den naturlige følgen av dette er at muligheten til å tjene penger på et nettsted øker betraktelig.

For deg som ønsker å tjene penger på nett har AdSense programmet en stor fordel til. Når man først har lagt inn slike annonser vil de i utgangspunktet generer penger i lang, lang tid. Man må selvfølgelig ha besøkende som klikker på annonsene, men selve annonsene oppdateres automatisk. For å tjene penger med affiliate annonser må man selv velge relevante annonser og selv bytte ut disse når kampanjene avsluttes. Det er ikke altså ikke nødvendig for å tjene penger med AdSense. Betegnelsen passive inntekter benyttes ofte fordi man kan tjene penger uten å bruke tid på disse annonsene.


 
 
For at AdSense skal virke optimalt må Google kunne lese siden din og forstå hvilket innhold som er det vesentlige. Søkemotoroptimalisering vil derfor være til god hjelp for alle som ønsker å tjene penger ved hjelp av AdSense. Du finner mer informasjon om dette i artikkelen søkemotoroptimalisering.

Begynn å tjene penger
Å benytte AdSense til å tjene penger er enkelt og det krever ikke spesielle kunnskaper. Du registrer deg ganske enkelt som bruker. Når du så logger deg inn på din konto vil du finne lettfattelige instruksjoner, samt mange gode tips. Her kan du velge hvilke produkter du ønsker å benytte. AdSense for innhold er det desidert vanligste produktet og det vi vil konsentrere oss om her. Det er også mulig å tjene penger gjennom AdSense for søk, innmatinger (feed) eller mobilinnhold.

  • Den Ultimate guiden hjelper deg å tjene penger med AdSense.
  • Anbefales! En meget bra og rimelig guide for deg som ønsker å tjene penger med AdSense.

Man kan velge mellom annonser med forskjellige størrelser, former og farger. Man kan også velge mellom tekst og bildeannonser. Når du har valgt hvilke annonse du ønsker får du en kode som du ganske enkelt limer inn på bloggen eller nettsiden din. Nå vil du kunne begynne å tjene penger på din nettside, men mulighetene til å tjene penger vil påvirkes av hvor du plasserer annonsene, samt utformingen på disse. Vi skal nå ta for oss en del tips som har vist seg nyttige for å generere mer penger fra slike annonser.

Størrelse og fargevalg
Du kan som nevnt velge mellom forskjellige størrelser på annonsene du benytter.  De størrelsene som vanligvis genererer mest penger er 336x280 piksler, 728*90 piksler og 160*600 piksler. Dette er imidlertid også de største formatene man kan velge blant og det er således naturlig at det er disse man tjener mest penger på. Vi anbefaler deg å finne ut hva som fungerer best på din nettside gjennom å prøve litt forskjellige størrelser. Husk at man må la en annonse ligge ute en stund før man kan avgjøre hvor godt den genererer penger. Vi anbefaler en til tre uker alt etter hvor høy trafikk man har.

Annonsen som du ser i teksten oppe til venstre er 336x280 mens annonsen nederst i menyen er 160x600. Ved overskriften for denne artikkelen ser du en annen type annonse som er en såkalt knapp. Disse er ofte effektive, men vær oppmerksom på at kunden først må trykke på en av knappene og så på en annonse for at du skal tjene penger. Man kan ha maksimalt tre vanlige annonseenheter, samt to enheter med knapper på en side. Denne annonsen er 728x90 piksler og egner seg godt i tekst eller ved overskriften. 


 

 
Fargen på annonsen vil også være viktig med tanke på hvor mye penger man kan tjene. Det finnes to forskjellige metoder som ofte benyttes når det gjelder fargevalg. Den ene mulighetene er å tjene penger gjennom å tilpasse annonsen til fargene på nettsiden din. Tanken er at en annonse vil genere mest penger dersom den fremstår som en del av innholdet. I mange tilfeller kan dette fungere bra, men husk at en det skal fremgå at det faktisk er en annonse. Å lure lesere eller annonsører vil føre til at din konto sperres.

Man kan velge om en annonse kun skal vise tekstannonser eller om den også skal kunne vise bildeannonser. En bildeannonse vil som hovedregel generere mer penger per klikk. Hvilke annonser du ellers har på siden din vil være avgjørende for hva man vil tjene mest penger på. På denne siden har vi flere bildeannonser fra andre annonsører. Vi har derfor valgt AdSense annonser som kun viser tekst. Dette er imidlertid noen man kan endre på ved hjelp av et enkelt museklikk.

Å tilpasse annonsen til innholdet har en stor bakdel, nemlig at mange rett og slett overser den. Spesielt personer som surfer mye på nettet utvikler det som kalles annonseblindhet. Det vil si at man automatisk overser annonser. For deg som skal tjene penger på nettopp dette er det en utfordring som bør tas alvorlig. En mulig løsning er å velge farger som skiller seg ut. Slike farger vil gjøre en annonse mer synlig og således kunne generere mer penger. Det er imidlertid ikke alle sider som egner seg like godt for dette.

Vi i Penger til deg har et titalls blogger og nettsider hvor vi har forsøkt forskjellige metoder for å tjene penger ved hjelp av AdSense. Den konklusjonen vi har kommet frem til er at det ikke finnes en form, farge eller størrelse som fungerer best. På en blogg tjener vi mest på en annonseenhet med knapper i menyen, mens vi på en annen blogg tjener mest penger på en 250x250 annonseenhet i farger som skiller seg ut. På denne siden har vi som du ser valgt annonser som er tilpasset fargene på siden. Det skyldes i stor grad at vi ønsker å fremstå som en seriøs side med informasjon om penger. En skrikende rosa annonse midt i teksten kunne muligens latt oss tjene en del penger på kort sikt, men vi ser ikke for oss at det er en god løsning på lang sikt.

Plassering av annonser
Plassering av annonser er svært viktig for mulighetene til å tjene penger. Målet bør være at flest mulig personer legger merke til annonsen, samtidig som den ikke skal ødelegge totalinntrykket av nettsiden eller bloggen din. En annonse som oppleves forstyrrende og irriterende vil raskt føre til at en besøkende klikker seg vekk fra siden din. Husk at de som besøker siden er ditt grunnlag for å tjene penger. Ha alltid det i bakhodet.

I utgangspunktet vil annonseenheter som er plassert nærmest selve innholdet generere mest penger. Annonser som er plassert høyt på siden vil normalt generere mer penger enn annonser lenger ned. Også her anbefaler vi at man prøver seg frem. På flere blogger har vi tjent mest penger på AdSense annonser som er plassert ved slutten av en artikkel. Tanken er at en person som har lest artikkelen nå er “usikker” på hvor han skal gå videre. En annonse som er relevant til artikkelen personen nettopp har lest kan da generere virkelig gode penger.


 
 
For å tjene mer penger
Som nevnt kan man tjene penger med AdSense uten å gjøre noe med annonsene. Når de først er lagt ut på en nettside vil de automatisk oppdateres og vise mest mulig relevante annonser. For å utnytte potensialet og tjene mest mulig penger er det likevel et par virkemidler som vil være til stor hjelp. Det ene er å finne ut hvilke annonser som genererer mest penger.
 
Det gjør man ganske enkelt ved å sette opp egne kanaler for hver annonse. Når du lager en annonseenhet velger du som nevnt farge og størrelse. Det er også mulig å opprette en custom channel. Man klikker ganske enkelt på det alternativet og gir så denne kanalen et navn. Denne annonsen vil da registreres som en egen enhet og man kan så se hvor mye penger den genererer. Blant annet kan man følge med på hvor mye penger man tjener, hvor mange visninger den har, hvor mange klikk det er på annonsen, samt hvor mye penger man tjener for hvert klikk. Dette er et svært nyttig hjelpemiddel som lar deg finne ut hvilke farger, størrelser, samt hvilken plassering som genererer mest penger.

Dersom du har en blogg med mange faste lesere vil man ofte oppleve at det er vanskelig å tjene mye penger på annonser. En person som besøker bloggen din for tiende gang vet hvor det interessante innholdet er og vil ofte kun fokusere på det. Annonsene blir da automatisk oversett. For å tjene mer penger vil det kunne svare seg å endre på annonsene. En ny plassering eller ny farge vil lettere kunne fange oppmerksomheten til faste lesere. Man bør imidlertid ikke overdrive dette. Hovedfokus bør som nevnt være å gi leserne en god opplevelse. De er ditt grunnlag for å tjene penger.

Ikke drit deg ut
Det kan være fristende å utnytte AdSense programmet. For å tjene penger er det en god del personer som klikker på egne annonser, eller som får venner og bekjente til å gjøre dette. Dette er noe Google er svært oppmerksomme på fordi en slik klikking undergraver hele systemet. Alle kontoer blir overvåket med tanke på mistenkelig klikkemønstre og du vil bli avslørt. Google vil da stenge kontoen din og du mister denne muligheten til å tjene penger. Du vil også miste penger du allerede har tjent. Hold deg langt unna slike svindelforsøk.

Vi i Penger Til Deg har stort sans for mulighetene til å tjene penger med AdSense. Spesielt for alle som har en blogg er dette en genial og enkel mulighet til å tjene penger. Når du plasserer annonser råder vi deg til å tenke på brukeren. Se på slike annonser som en del av det du tilbyr leseren. En person som leser din artikkel med kjøpetips for sko vil for eksempel kunne finne annonser om sko svært nyttige. Her kan du lese om mulighetene til å tjene penger med affiliate, en form for markedsføring som har mye til felles med AdSense.

Flere artikler om å tjene penger på nett.
Deltidsjobb - Nyttig om deltidsjobb, søknad og intervju
Blogging - For deg som vil tjene penger med bloggen din
Tjene Raske Penger - Muligheter til å tjene penger på internett
Tjene Penger På Nett -  Tjen penger på blogginnlegg