Hjem > Blogging og Nettsider > Tjen Penger på Blogging
 
 


Penger På Nett
Tjen penger på blogging
 
 
Det finnes ikke noen hemmelig oppskrift på suksess og man vil ikke bli rik over natten. Men, alle kan tjene penger på blogging. Det krever litt innsats, litt tålmodighet, litt kunnskap, samt en smule kreativitet. Kunnskapen som er nødvendig for å tjene penger på blogging skal vi i Penger Til Deg gjøre et ærlig forsøk på å gi deg. Vi har selv forsøkt de fleste metodene for å tjene penger på denne måten. Erfaringene deler vi gledelig med andre bloggere. Innsatsen, tålmodigheten og kreativiteten må du stå for selv.

Å starte med blogging
Å ha en blogg er en rimelig stor fordel dersom man ønsker å tjene penger på blogging, man kan til og med si at det er en forutsetning. Flere store leverandører tilbyr deg å drive en blogg under deres domene. Dette er gratis og alt er gjort klart for deg. Det eneste du behøver å gjøre er å velge en mal og et navn på bloggen så er du i gang. De store fordelene med blogging på en slik måte er åpenbare, men det finnes også bakdeler. Du vil ikke få ditt eget domene, men i stedet få en nettadresse som ender med blogspot.com eller lignende. I tillegg er det flere steder store begrensinger på hva du kan legge ut av reklame. Muligheten til å tjene penger fra en slik blogg er altså noe begrenset. Vær også oppmerksom på at du ikke eier din egen blogg. Dersom du bryter retningslinjene til leverandøren kan bloggen slettes uten forvarsel.

 
 
  • Her finner du flere muligheter til å tjene penger på blogging.
  • En steg for steg guide til å tjene penger på blogging. Lær hvordan du bygger opp en blogg for å tjene penger, samt hvordan du får mye trafikk fra Google. Les mer

For alle nybegynnere er en gratis og ferdig løsning likevel et godt valg. Man kommer raskt og enkelt i gang med blogging uten at det koster penger. Dersom det viser seg at man lykkes med å tjene penger på blogging kan bloggen flyttes over på eget domene når man skulle ønske det. Blogspot er Google sin gratis bloggtjeneste og mennesker fra hele verden benytter blogspot til å tjene penger på blogging. Vi anbefaler alle nybegynnere å velge denne leverandøren til sin første blogg. Det er enkelt å endre på maler, sideoppsett, farger, menyer med mer. Samtidig kreves det bare et par museklikk for å legge inn ting som klipp fra YouTube, blogg-statistikk, bilder, meningsmålinger og bloggarkiv. Å skrive poster er like enkelt som å benytte Word.

I forhold til å tjene penger på blogging er blogspot den desidert beste gratistjenesten. Som bruker disponerer du alle reklamerettighetene og så lenge Google sine retningslinjer følges kan du kjøre på med annonser. AdSense er den enkleste og vanligste metoden for å tjene penger på blogging. Dette er også en tjeneste som leveres av Google. Naturlig nok er det da svært enkelt å benytte AdSense på en blogspot blogg. AdSense er en integrert del av blogspot og alt som behøves er noen museklikk. Vi kommer tilbake med en egen post om AdSense, samt andre metoder som lar deg tjene penger på blogging.

Personlig blogging
Hva du skal blogge om er et viktig valg i forhold til mulighetene du vil ha til å tjene penger. Man kan gjerne dele blogging inn i to hovedkategorier. Personlig blogging er det mange forbinder med en blogg. Blogging blir da en form for dagbok hvor man skriver om sine følelser, tanker, meninger, opplevelser med mer. Man velger selv hva man skal ha fokus på, men i forhold til å tjene penger bør man har en ting i bakhodet. Man bør velge noen emner som man skriver en del om. Det kan være en hobby, en interesse, eller noe man har gode kunnskaper om. Tanken er at dette temaet skal hjelpe deg å tjene penger på blogging. La oss si at du har stor interesse for og kunnskap om sko. Gjennom å dele denne interessen med leserne dine øker du muligheten for at bloggen din skal generere penger. Du kan for eksempel annonsere for en skobutikk på bloggen din. En slik annonse er relevant i forhold til innholdet, noe som øker muligheten til å tjene penger. Som nevnt kommer vi tilbake med informasjon om forskjellige metoder for å tjene penger på blogging.

Blogging om et bestemt tema
Personlig blogging er altså den ene av to hovedkategorier. Den andre er blogging om et bestemt emne. Enkelt forklart lager man da en informasjons eller temablogg. I utgangspunktet kan man velge hvilket som helst emne, men vi anbefaler at man har to ting i bakhodet når man velger tema for slik blogging. For det første bør man velge et tema man har kunnskap om og/eller interesse for. Det vil være en stor fordel i forhold til motivasjonen, samtidig som det er enklere å skrive om noe du kan. For det andre bør man velge et emne som gjør det mulig å tjene penger på blogging. Dersom målet med blogging er penger vil det være dumt å velge et emne som ikke har potensial til å generere penger. Et lite eksempel.


 

La oss si at du har stor interesse for reiser og andre kulturer. En blogg som tilbyr informasjon og tips om forskjellige feriemål vil da være et aktuelt tema for deg. Annonser for feriemål som du tilbyr informasjon om vil da gi gode muligheter til å tjene penger. Mer komplisert er det ikke å velge tema. Man bør imidlertid være oppmerksom på en ting. På noen områder kan det være stor konkurranse om leserne. Forsøk å velge et emne hvor det ikke finnes alt for mange seriøse og dyktige konkurrenter. Det finnes flere gratis verktøy som lar deg sjekke konkurransen på et emne gjennom såkalte nøkkelord. Du kan lese mer om nøkkelord og søkemotoroptimalisering (SEO) i artikkelen tjene penger på nett – Søkemotoroptimalisering.

 
 
For å tjene penger behøves trafikk
Uten lesere vil man ikke kunne tjene penger på blogging. For å skaffe lesere bør man først og fremst satse på innhold med god kvalitet. Rykter sprer seg vanvittig raskt på nett og en blogg med velskrevet og interessant innhold vil forholdsvis fort få god trafikk. Mange vil også lenke til en velskrevet blogg, noe som betyr gratis reklame. Blogglisten.no og Bloop.no er eksempler på blogglister som kan skaffe litt trafikk til bloggen. Sosiale nettverk som Facebook og Twitter kan også benyttes til dette formålet. Til syvende og sist er det likevel kvaliteten på din blogging som må skaffe deg lesere. Kreativitet, evnen til å sette ting på spissen, samt evnen til å komme med gode poeng kan være gode virkemidler i så måte. Finn din personlige stil og forsøk eventuelt å videreutvikle denne.

Når det gjelder en temablogg er det en annen viktig faktor som kommer inn i bildet, nemlig trafikk fra søkemotorene. Dette er ofte trafikk som genererer forholdvis mye penger, med andre ord en trafikk man ønsker. Arbeidet med å skaffe slik trafikk har fått betegnelsen søkemotoroptimalisering, noe du kan lese mer om ved å følge lenken ovenfor. Kort forklart er målet at personer som søker på ordet ferie skal komme til din blogg med informasjon om feriereiser. For deg som velger å blogge om et spesifikt emne er dette avgjørende for muligheten til å tjene penger på blogging.

For å tjene penger på blogging må man rett og slett utnytte den trafikken man har på best mulig måte. Annonser fra AdSense, annonser og tekstlenker fra affiliate-program, samt salg av annonseplass er alle metoder som genererer penger dersom de benyttes riktig. Man kan også tjene penger på å skrive blogginnlegg på bestilling. Penger Til Deg kommer som nevnt tilbake med en grundig gjennomgang av de forskjellige metodene som lar deg tjene penger på blogging. Her kan du lese om AdSense og Affiliate

Før man kommer så langt er imidlertid trafikk det viktigste. Hvor mye penger man kan tjene på blogging avhenger i stor grad av hvor mye trafikk man har. Konsentrer deg om innholdet i bloggen, samt promotering av denne. Penger bør man først tenke på når man har opparbeidet en stabilt god trafikk.  


Flere artikler fra Penger Til Deg.
Sparing i Bank - Nyttig om risikofri sparing av penger.
Spørreundersøkelser - Gratis oversikt betalte spørreundersøkelser.
Kredittkort - Nyttig før du låner penger.
Tjene Raske Penger - Tjen penger på å lese eller på å sende epost.