Hjem > Anbefalte om Penger > Spare Penger - Gode tips
 
 

 

 

Spare Penger
Generelle tips og informasjon
 

Å tjene penger er vel og bra, men svært få av oss har nok penger til å gjøre alt det vi vil, eller til å kjøpe alt det vi ønsker. Å få mest mulig ut av de pengene vi har er derfor viktig. Vi i Penger Til Deg vil samle gode tips for alle som ønsker å spare penger. Hvordan bør du spare penger? Hvor stor er risikoen ved å spare i aksjefond? Hvor får du best renter på sparepengene dine? Hvorfor bør du spare i BSU?

Det finnes mange og forskjellige muligheter til å spare penger. Kjøper du dagligvarer til fullpris? Kaster du mat som har gått ut på dato? Er du dårlig til å sammenligne priser? Kjøper du ny TV eller nye sko uten å sjekke alternativene? Kjøper du brus, røyk og andre dagligvarer på bensinstasjon? Tenker du over hvor du kjøper bensin? Det er stort sett mulig å spare penger på det aller meste, ofte uten å anstrenge seg.

Her kan du lese om muligheter til å spare penger på gratis ting.

I hovedsak kan vi dele sparing inn i to hovedgrupper. Man kan spare penger gjennom å kjøpe varer og tjenester så rimelig som mulig. Man kan også redusere forbruket av disse varene og tjenestene. Den andre formen for sparing betyr egentlig at man tjener penger på å investere sparepengene. Det vil si at man setter penger i banken, aksjefond, BSU eller lignende. Mange velger å spare penger på denne måten gjennom å sette av et fast beløp hver måned.

 
 
Spare penger - Investere
Å spare penger i bank, fond og lignende er svært vanlig og fordelene er mange. Det er imidlertid svært viktig at du setter deg godt inn i de spareformene du tilbys. Flere former for sparing medfører en risiko for å tape penger. Nå er det heldigvis slik at du velger om du vil spare med risiko eller ikke. Å spare penger på denne måten vil si at man investerer sparepengene sine. Høy risiko gir også muligheter til store gevinster, mens sparing uten risiko vanligvis gir noe lavere avkasting. Her finner du tips og informasjon om sparing i bank uten risiko.

Først og fremst bør man bestemme seg for om man er villig til å akseptere en risiko når man sparer penger. Det er opp til den enkelte å avgjøre dette, men et par generelle råd ønsker vi å gi. For det første oppfordrer vi til forsiktighet i forhold til risiko dersom man har dårlig råd. Det kan være dramatisk å tape penger på aksjer eller lignende dersom man har en dårlig økonomi. For det andre bør man aldri spare penger på denne måten uten god kunnskap til den aktuelle formen for sparing, samt til den aktøren som tilbyr deg sparing. Bruk internett, ditt kontaktnett og eventuelt forbrukerrådet dersom du er usikker.

Aksjer, aksjefond og pengemarkedsfond er måter å spare penger på som alle innebærer risiko. Vi kommer tilbake med en egen artikkel om de forskjellige formene for sparing som innebærer at man investerer penger.

Å spare penger gjennom høyrentekonto, BSU, sparekonto og lignende er i utgangspunktet et trygt valg. Men også her bør man være oppmerksom. For det første bør man studere betingelsene man tilbys og alltid velge det beste tilbudet. Det er stor konkurranse om kundene, noe som medfører at man kan komme over svært gode tilbud. For å få best mulig betingelser er det vanlig a man binder opp penger man sparer. Hvordan dette fungerer i praksis vil variere. Det kan være dine penger er låst for en bestemt periode eller at det er begrenset hvor mange uttak du kan foreta. Å spare penger gjennom BSU betyr i realiteten at penger blir bundet opp i lang tid.

Før man sparer penger bør man ha dette i bakhodet. Å binde alle sparepengene opp i langsiktige spareavtaler vil kunne bli et stort problem dersom man får store uforutsette utgifter. Man kan selvfølgelig heve pengene sine selv om man har inngått en langsiktig avtale, men å bryte betingelsene vil ofte vise seg svært kostbart. Før man sparer penger på en måte som medfører slik binding, anbefales alle å sette av en buffer til uforutsette utgifter. Størrelsen på denne må man tilpasse sin livssituasjon, samt sitt kostnadsnivå.

 
Spare penger på varer, tjenester og forbruk
Man kan spare penger på det aller meste i dagens samfunn. Noen former for sparing vil kreve lite eller ingenting, mens andre former for sparing vil kreve en viss innsats. Generelt sett vil man komme lang med ganske enkelt å være bevist. Tenk gjennom hva varer og tjenester koster. Det skal lite til for å spare penger. Vi kommer tilbake med flere artikler om sparing hvor du vil få konkrete sparetips, samt eksempler på hvordan du kan spare penger på en enkel og effektiv måte.

Hvor man kjøper varer og tjenester er svært viktig med tanke på å spare penger. Prisen på den samme varen kan variere mye fra butikk til butikk, noe som gjelder både for dagligvarer, klær og sko, hvitevarer, skjønnhetsprodukter, sportsutstyr med mer. Kort sagt kan man spare penger på de aller fleste produkter. Mer om hvordan du kan spare penger på dagligvarer.

Spare penger - Tilbud
Tilbud er selvsagt et viktig begrep for alle som ønsker å spare penger. Konkurransen om kundene er stor og det lokkes ofte med svært gode tilbud. Det er to ting man bør være spesielt oppmerksom på i forhold til å spare penger gjennom å benytte tilbud. For det første bør man sjekke om tilbudet er reelt. Mange bransjer og butikker oppgir uriktige førpriser for at et tilbud skal fremstå som bedre enn det er. For det andre må man være oppmerksom på at man kun benytter tilbudet og ikke fyller handlekurven med alt annet. Et lite eksempel.

En dagligvarekjede har 40 prosent rabatt på all ost fra Tine. Ost er en kostbar matvare med forholdsvis god holdbarhet. Man kan dermed spare en god del penger på å kjøpe noen kilo ost når man finner slike tilbud. Nå er det slik at denne dagligvarekjeden generelt sett har et høyt prisnivå. Dersom man kjøper osten som er på tilbud og samtidig fyller opp handlevogna med andre matvarer og husholdningsartikler vil man dermed ikke spare penger, snarere tvert imot. Slike tilbud blir ofte omtalt som lokketilbud. Butikken vet at svært mange av dem som vil benytte seg av et slikt tilbud også kjøper resten av dagligvarene sine i samme slengen. For å spare penger bør man benytte slike lokketilbud, men samtidig huske på å kjøpe andre dagligvarer i en lavprisbutikk.

Å redusere eller endre sitt forbruk er også en effektiv metode for å spare penger. Strømforbruket er som de fleste har fått med seg et godt eksempel på dette. En rimeligere frisør, færre restaurantbesøk, færre merkeklær, mindre bruk av barnevakt. Kort sagt er det svært mange muligheter til å spare penger. Penger Til Deg kommer tilbake med konkrete tips om hvordan man kan spare penger gjennom endret og redusert forbruk.

Fere artikler fra Penger Til Deg.
Søkemotoroptimalisering - Nyttig informasjon
Låne penger - Nyttig om forbrukslån
Tjene penger - Muligheter til å tjene penger på e-bøker
Blogging - Muligeheter til å tjene penger på blogging

Lett tjente Penger - Tjen penger på å spiller med mer.