Hjem > Tjene Penger På Nett > Tjene Penger på ebøker
 

Tjene Penger På Internett
Selg e-bøker

 
E-bøker gir deg som ønsker å tjene penger på internett flere gode alternativ. Dette er et sterkt voksende marked og e-bøker er allerede big business. En mulighet til å tjene penger på internett er å skrive e-bøker. Den muligheten vi skal konsentrere oss om i denne artikkelen er imidlertid det å selge e-bøker for andre. Dette er den desidert enkleste metoden og på grunn av svært høy kommisjon, er det som vi skal komme tilbake til, mulig å tjene svært gode penger på denne måten.

La oss først av alt presisere at du ikke behøver å stå for selve salget av e-bøker. Denne muligheten til å tjene penger på internett betyr at du kan videresende potensielle kjøpere til selgeren. For eksempel gjennom en annonse på din blogg. Du kan også selge e-bøkene på egen hånd. For eksempel på eBay. I slutten av artikkelen finner du et eksempel på hvor enkelt det er å selge e-bøker.

Litt om forutsetningene
Foruten stort omsetning og gode fremtids utsikter, er flere faktorer som gir e-bøker stort inntekts potensiale. En slik faktor er selve produktet i seg selv. E-bøker er svært lett tilgjengelige og i løpet av et par minutter vil kunden kunne lese boken han kjøper. En annen faktor er prisene. Selv om disse naturligvis varierer, så er prisene gjennomgående lave. Kombinasjonen av disse to faktorene gjør mulighetene til å tjene penger på internett meget gode. Enkel og raskt tilgang, kombinert med lave priser er som skapt for impulskjøp.


 
Det som likevel er den aller viktigste faktoren er kommisjonen. Dersom du skal tjene penger på å selge e-bøker for andre, betyr det at du driver en form for affiliate salg. Det kan du lese mer om i artikkelen Tjene Penger som affiliate. Ved de største norske affiliate nettverkene er det vanlig å få mellom 4 og 15 prosent kommisjon. 10 prosent kommisjon vil si at du får 10 prosent av salgssummen.  Dersom du selger e-bøker er denne kommisjonen vanligvis langt høyere og 50-75 prosent er ikke uvanlig. Det skyldes blant annet at selger har svært få kostnader med slike produkter. Frakt og ekspederingskostander slipper man for eksempel.

Fordeler
Det er flere fordeler med å tjene penger på å selge e-bøker. Som vi allerede har nevnt er dette et produkt som er skapt for impulskjøp. Det er naturligvis også en stor fordel at du får en meget stor andel av salgssummen.

Videre eksisterer det ti-tusenvis av e-bøker som egner seg for salg på norske nettsider, noe som ytterligere øker mulighetene til å lykkes. Både fag og skjønnlitteratur gir gode muligheter til å tjene penger på nett og spesielt fagbøker gir etter vår mening svært gode muligheter til gode inntekter. Spesielt på engelsk er utvalget enormt og det finnes bøker om alle tenkelige og utenkelige tema. La oss si at du har en blogg, da er mulighetene til å tjene penger på denne måten gode. Dersom du har en blogg om slanking, kan du for eksempel selge e-bøker med slanketips, oppskrifter og lignende.

Utfordringer
Stadig flere har fått opp øynene for mulighetene til å tjene penger på internett. Det betyr at konkurransen ofte vil være din største utfordring. Å selge en e-bok som også selges på hundre andre nettsider vil være vanskelig. Som nevnt er det heldigvis et vanvittig stort antall e-bøker du kan velge blant. Det vil si at konkurranse til en viss grad kan unngås. Det betinger at du følger litt med på hvilke e-bøker som eventuelt selges på konkurrerende blogger og nettsteder. Det store utvalget kan imidlertid også vise seg å være en utfordring. Det kan rett og slett være krevende å finne frem til de bøkene som vil selge best.¨

Kom i gang
For å kunne tjene penger på e-bøker må du ha et sted å selge disse. Dersom du allerede har en blogg eller et annet nettsted vil du allerede ha en god salgsplass. Du kan legge ut e-bøker for salg der, slik vi har gjort i eksempelet nedenfor. Dersom du ikke har en blogg, kan du enkelt og gratis starte en på få minutter, Tips om dette finner du i artikkelen Tjene penger på blogg.

En annen mulighet er å selge e-bøker på auksjonssider som eBay. Potensialet på slike nettsider er enormt, men nåløyet er trangt og det er langt i fra alle som lykkes. Tusenvis av mennesker fra hele verden benytter eBay til å tjene penger på internett. Det betyr tøff konkurranse og mye arbeid. De som lykkes på eBay vil kunne tjene svært mye penger, men vi anbefaler deg å forsøke det norske markedet. Her er konkurransen fremdeles overraskende liten, noe som gjør dette til en god mulighet.


 

Valg av bøker
Uten e-bøker å selge vil det bli lite penger i kassen. Dette er imidlertid ikke noe problem. Utvalget er enormt og det er rett og slett vanvittig mange muligheter der ute. Utfordringen er først og fremst å velge bøker som dine lesere vil ha interesse av. For å kunne tjene penger på denne måten bør du brukte litt tid på dette. Finn bøker med tema som sammenfaller med innholdet på din blogg eller nettsted.


 
 
Mulighetene til å tjene penger på å selge e-bøker vil for de fleste være størst ved å benytte seg av det engelskspråklige markedet. Det er her utvalget finnes og de aller fleste potensielle norske kjøpere har ikke problemer med å lese engelsk. Forholdsvis korte e-bøker med tips, guider, informasjon, oppskrifter og lignende gir gode muligheter til en grei inntekt. Dersom du søker på Google vil du finne mange nettsider som tilbyr deg å annonsere for e-bøker.

Forsøk Clickbank
Clickbank er en side vi absolutt anbefaler dersom du ønsker å tjene penger på internett. Det er verdens største aktør innen denne typen handel og her vil du finne tusenvis av e-bøker du enkelt kan selge på din blogg. Alt er gratis og det er enkelt å komme i gang. Clickbank er for øvrig en meget seriøs aktør som blant annet har en 60 dagers pengene-tilbake garanti og sikre betalingsløsninger. Det vil gjøre det enklere å få dine lesere til å kjøpe e-bøker og dermed øker dine muligheter til å tjene penger. Vi benytter selv Clickbank til å tjene penger på internett og er svært fornøyde med denne siden.

Et eksempel
Her er et eksempel på hvor enkelt det er å legge ut e-bøker for salg. Vi har ganske enkelt søkt på Clickbank med frasen «Make money selling e-books» som er tema for denne artikkelen. Vi sjekket så ut hvilke bøker som gir best informasjon og valgte den boken vi tror gir oss best muligheter til å tjene penger. Det vil si den e-boken du som leser denne artikkelen vil ha mest nytte av. Neste avsnitt viser hvordan vi presenterer denne boken.

Selg egne e-bøker  
Mulighetene til å tjene penger på å selge e-bøker er gode, men mulighetene er enda bedre med egne e-bøker. Da vil du ha et unikt produkt å selge, noe som øker mulighetene til suksess. Å skrive e-bøker er mye enklere enn de fleste tror og dette er absolutt en mulighet mange kan benytte seg av i Denne Anbefalte Guiden finner du all nødvendig informasjon. Blant annet vil du lære hvordan du skriver og publiserer en e-bok, hvordan du velger et salgbart emne og tittel, samt hvordan du tjener penger på boken din. Prisen for guiden er kun 26 dollar og den kommer med Clikckbanks  60 dagers pengene-tilbake garanti.

Om eksempelet
Det vi har gjort her er å tilby deg som leser en mulighet til informasjon som du ikke finner i denne artikkelen, men som likevel er relatert til innholdet. Det ville være vanskelig å tjene penger på en e-bok om hester på denne siden. Velg e-bøker som er relevante for dine lesere og bruk både tekst linker og bilde annonser. Som du ser koster denne boken om lag 26 dollar. Kommisjonen er på hele 75 prosent og dermed vil vi tjene i underkant av 20 dollar, altså litt mer enn hundre kroner for hver bok som selges via denne linken. Så enkelt er det å legge e-bøker ut for salg. Som nevnt er Clickbank og flere lignende nettsted gratis og dermed er dette en risikofri mulighet til å tjene penger på internett.

Flere artikler fra Penger Til Deg
Tjene Raske Penger - Om gode muligheter til å tjene penger
Deltidsjobb - Om søknad, CV, intervju, med mer
Låne Penger - Nyttig før du søker om lån
Tjene Penger På Spørreundersøkelser - Gratis oversikt