Hjem > Tjene Penger På Nett > Selge Bilder På Nett
 

 
Tjene Penger
Selg Bilder På Nett
 
 
Å selge bilder på nett er en mulighet til å tjene penger som er i stor vekst. Dette er en enkel metode med en meget stor fordel. Etter at arbeidet er gjort vil du ha gode muligheter til en såkalt passiv inntekt i lang tid. Når dine bilder er lagt ut for salg vil du kunne tjene penger på disse i lang, lang tid og det uten å legge ned mer arbeid. For ordens skyld, å selge bilder betyr i denne artikkelen at du selger bilder du selv har tatt, eller som du har rettighetene til gjennom venner, bekjente og lignende.

Stock Photos er et viktig begrep for det som ønsker å selge bilder på nett. Dette kan best oversettes til arkivfoto eller arkivbilde. Slike bilder er fotografier som ligger i store arkiv på forskjellige nettider. Personer eller selskap kan så kjøpe rettigheten til å benytte et slikt bilde, for eksempel på en nettside eller i en avis. Det er stadig flere som velger dette alternativet fremfor å ansette en kostbar fotograf og det er her din mulighet til å tjene penger på å selge bilder på nett ligger.

Motiv og kvalitet
For å kunne tjene penger på å selge bilder, er naturligvis selve bildene det viktigste. Først og fremst må bildene holde tilfredsstillende kvalitet. Potensielle kjøpere forventer ikke profesjonell kvalitet, men klar bilder i grei kvalitet er et krav. De aller fleste hobbyfotografer tar bilder som holder mer en god nok kvalitet og nesten alle vil kunne tjene penger på å selge egne foto. Det er naturlig nok de slik at bedre kvalitet gir bedre inntjening, men ingen regel uten unntak. Det er også andre faktorer som er viktige for muligheten til å tjene penger på denne måten.


 
 
Valg av motiv vil i stor grad påvirke mulighetene til å selge bilder på nett. Det er to viktige faktorer du bør ha i bakhodet når du fotograferer. For det første bør du ta bilder av populære motiv. Det er mulig å tjene penger på alle slags bilder, men etterspurte motiv vil gi best muligheter. Sett deg i kjøperens situasjon. Hvilke motiv vil en avis, en nettside eller reklamebyrå ha behov for.

For det andre bør du huske at dette er en konkurransesituasjon. Det er ikke bare du som ønsker å selge bilder på nett. Tusenvis av mennesker tjener penger på denne måten og millioner av fotografier er tilgjengelige for kjøperen. Dersom du velger en type motiv med stor konkurranse vil det være vanskelig å lykkes. Med litt erfaring i å selge bilder på nett, vil valg av motiv være enklere. Husk at alle motiv i utgangspunktet gir muligheter til å tjene penger på å selge bilder. Det finnes nettsider som blant annet hjelper deg med å velge motiv. Vi presenterer to slike nettsider mot slutten av artikkelen.
  
Selg bildene
For å kunne tjene penger må du kunne selge bildene dine. Det gjør du gjennom nettsider som har spesialisert seg på dette og som har enorme online fotoarkiv. Slike nettsider fungerer som et bindeledd mellom deg og kjøper, noe som gjør det enkelt å selge bilder på nett. Du må vanligvis sende inn noen prøvebilder og dersom disse blir akseptert blir du en del av det fotoarkivet du sendte bildene til. Vanskeligere er det ikke å tjene penger på denne måten, men det er mye du kan og bør gjøre for å tjene mest mulig penger. Legg for øvrig merke til at det er stor konkurranse mellom nettsider som tilbyr fotoarkiv, noe som betyr at disse sidene er på kontinuerlig jakt etter nye bilder og fotografer.

De forskjellige fotoarkivene har litt forskjellige prosedyrer, men prinsippene er stort sett de samme. Du laster opp bilder og disse blir lagt ut for salg. Dersom du skal lykkes med å tjene penger er det spesielt et punkt du bør legge merke til. Det er beskrivelse og kategorisering av bildene dine. Det er svært viktig at du plasserer disse i riktig kategori. Videre er det like viktig med gode og nøyaktige beskrivelser. Det er disse to punktene som i stor grad vil bestemme om potensielle kjøpere finner dine bilder. Det er en forutsetning for å kunne tjene penger på slag av egne foto. Sidene vi omtaler i slutten av artikkelen har forøvrig gode tips om dette.


 

Kjøpere og potensiale
Kjøpere av dine bilder kan være hvem som helst og de kommer fra alle deler av verden. Reklamebyråer, online markedsførere, tidsskrifter, ukeblad, nyhetsbyrå, aviser, nettsider og næringslivet generelt er de som står for mesteparten av omsetningen og det er dermed disse aktørene som gir deg mulighet til å tjene penger på å selge bilder. Det er vanskelig å uttale seg om hvor mye du kan tjene på denne måten. Det bestemmes både av bildene dine, hvor du selger disse, samt hvor mye innsats du legger ned.


 
Det som er sikkert er at alle som tar bilder av grei kvalitet kan tjene penger med denne muligheten. Det er svært mange som tjener gode penger på denne måten og det med et voksende marked er mulighetene gode. Som vi nevnte i innledningen gir det å selge bilder på nett gode muligheter til en passiv inntekt. Når du har lastet opp bildene dine, vil de ligge der klar til å selges. De kjøper slike bilder betaler vanligvis kun for retten til å bruke dette, noe som betyr at et bilde kan selges mange ganger. Et enkelt foto vil med andre ord kunne generere mye penger. Muligheten til passiv inntekt ligger i nettopp dette. Selv om du ikke arbeider mer med dette, vil dine opplastede bilder ligge ute for salg. På den måten kan du i lang tid tjene penger uten ytterligere innsats.
 
Meget god mulighet
En liten oppsummering begynner vi med å gjenta at mulighetene til å tjene penger på å selge bilder er meget gode. I en oppstartsfase må du forvente å bruke litt tid på et slikt prosjekt, men når du kommer skikkelig i gang vil det meste gå av seg selv. Muligheten til å tjene penger avhenger av motiv og kvalitet på bilder, samt hvor du selger disse og hvordan du presenterer dine foto for potensielle kunder. Nettsidene nevnt i neste avsnitt vil kunne gi deg all hjelp og informasjon du behøver for å komme i gang med å selge bilder på nett. Et stort pluss med denne muligheten er naturligvis muligheten til å tjene penger på en hobby. Muligheten til å tjene gode penger på en hobby er det ikke mange som får.

Kom i gang
Sell Stock Photos er en nettside som tilbyr deg all informasjon du behøver for å kunne tjene penger på å selge bilder. Her finner du ikke bare tips om hvilke sider du skal benyttes til å selge bilder på nett. Dette er en komplett guide som våde nybegynnere og erfarne fotografer vil ha stor glede av. Du får blant annet hjelp til å finne ut hva du bør fotografere for å kunne tjene penger, hvordan du bør gjøre dette, hvordan du laster opp bilder, samt tips om programvare, kamera innstilinger og utstyr. Medlemskapet til 94 dollar er nå på tilbud til halv pris. 60 dagers pengene-tilbake garanti.

Cameracareer er en meget bra nettside for alle som ønsker å tjene penger på å selge bilder. Her finner du også tips om det aller meste. Hvordan kommer du i gang med å selge bilder på nett? Hvordan ta bilder som vil selge godt? Hvilke motiv er det enklest å selge? Hvilke kamera kan du benytte? Dette er bare noen av spørsmålene du får svar på. Prisen for denne guiden til hvordan du kan tjen penger på egne foto er kub 27,95 dollar. 60 dagers pengene-tilbake garanti også her. 
Flere artikler fra Penger Til Deg
Lett Tjente Penger - Du kan faktisk tjene gode penger på å teste spill.

Tjene Raske Penger - Muligheter til raske penger på internett.
Låne Penger - Nyttig før du søker lån eller kredittkort
Deltidsjobb - Om søknad, intervju, CV, med mer.
Tjene Penger på Spørreundersøkelser