Hjem > Tjene Penger På Nett > Tjen Penger - YouTube
 
 
Hvordan Tjene Penger På YouTube

 
 
Hvordan tjene penger på You Tube? La oss først slå fast at mulighetene til å tjene penger på YouTube absolutt er tilstede. Det sier seg nesten selv at det er mulig å tjene gode penger på en nettside med så vanvittig mye trafikk. Alle kan i utgangspunktet benytte denne muligheten, men det betyr ikke at alle vil lykkes med å tjene penger. En original ide, stå på vilje og litt kunnskap om markedsføring på internett vil hjelpe deg langt på vei. I denne artikkelen skal vi forsøke å svare på hvordan tjene penger på YouTube?

Flere Muligheter
Vi ser litt nærmere på to litt forskjellige muligheter til å tjene penger på YouTube. Først og fremst kan du tjene penger på å laste opp videoer som blir populære. Gjennom å registrere deg i partnerprogrammet kan du tjene penger og en populær video vil kunne generere svært mye penger. Den andre muligheten er å tjene penger gjennom markedsføring. Det kan for eksempel være å lage en video som markedsfører et lokalt treningsstudio. Videre er det mulig å tjene penger på å laste opp videosnutter med instruksjoner og lignende. For eksempel av hvordan du skifter sykkelkjede.

Hvordan tjene penger på populære videoer?
Først ser vi litt på den mest kjente muligheten til å tjene penger på YouTube, nemlig å laste opp en video som så forhåpentligvis blir populær. Mulighetene til å tjene penger på denne måten avhenger i stor grad av at laster opp noe originalt. Ekstraordinære videosnutter med vanlige mennesker, dyr, babyer, talent, stunt, med mer. Målet er naturligvis å lage en video som "alle" elsker å se. Det betyr at de vil snakke om den, og videresende den. Greier du dette, har du en virkelig god mulighet til å tjene store penger.


 
Noen tips
Tenk litt gjennom hvilke muligheter du kan benytte deg av? Har du et spesielt talent? Kjenner du noen som har dette? Kan du gjøre et stunt som vil kunne bli populært? Kan du filme noe som er usedvanlig interessant eller morsomt? Det eksisterer mange muligheter til å tjene penger på YouTube, men ikke gap over for mye. Hold deg til en ide, som for eksempel morsomme videoer.

Når det gjelder selve videoen bør den ikke være for lang. Det finnes nærmest uendelig med alternativer for de som bruker YouTube og svært få vil gidde å vente lenge på et poeng. Lag korte konsise videosnutter og velg fortrinnsvis tema som er populære. Et lite tips er at du alltid er klar til å filme. Du vet aldri når muligheten til det store scoopet dukker opp og det gjelder å være på rett sted til rett tid, med kamera. Litt flaks vil med andre ord øke dine muligheter til å tjene penger på denne typen videoer.

Markedsføring     
Det er langt i fra bare flaks som gjør at noen lykkes med å tjene gode penger på YouTube. Markedsføring er en viktig del av arbeidet dersom du skal tjene særlig med penger. Det betyr enkelt og greit at du må gjøre dine YouTube videoer kjent for flest mulig. Det er flere forholdsvis enkle metoder du kan benytte til dette og spesielt sosial medier gir deg mange muligheter. Bruk twitter og Facebook til å promotere dine Videoer. Videre bør du oppfordre venner og bekjente til å gjøre det samme. Dersom du har en blogg bør du selvfølgelig også benytte denne til markedsføring. Kort sagt vil mulighetene til å tjene penger øke betraktelig med god markedsføring. Et lite tips til slutt. Husk at tittelen er svært viktig. Den skal både fortelle kundene hva de får se, vøre et blikkfang, og kunne finnes gjennom Google søk og lignende.

Hvordan Tjene Penger på reklame video?
Som nevnt er det fullt mulig å tjene penger på å markedsføring gjennom YouTube. Egentlig sette bare fantasien grenser, men denne muligheten vi nevner her vil de fleste kunne benytte seg av. Den går kort forklart ut på å markedsføre lokale bedrifter, butikker, restauranter og lignende. Muligheten til å tjene penger på denne måten vil i utgangspunktet være best ved å holde seg vekke fra de store kjedene. De har allerede et stort markedsføringsapparat og det vil være tilnærmet umulig å få innpass der.


 

Før du kan selge dine tjenester bør du ha noe å vise til. Det kan du løse ved å lage en gratis reklame. Du kan for eksempel kontakte en lokal restaurant og tilby dette. De fleste bedrifter sier ikke nei til gratis reklame, så dette bør gå greit så lenge du fremstår som seriøs.

Lag video
Nå gjelder det å være litt kreativ. For å kunne tjene penger må du lage gode reklamer og husk at denne videoen skal bli ditt utstillingsvindu. Først og fremst bør du filme restauranten på et tidspunkt med mange gjester. Finn noen gjester du kan intervjue og spør hvorfor de velger å spise nettopp her. Få frem denne restaurantens fortrinn og ta gjerne med et intervju med innehaveren. Han kan fortelle om spesielle tilbud og faste innslag som live musikk, med mer. Din video skal trekke nye gjester til denne restauranten, noe du hele tiden bør ha i bakhodet.

Når du laster opp denne reklamen er det viktig med en god og presis tittel. Du vil at personer som søker etter spisesteder i dette området skal finne din video når de søker på nettet. Fraser som «God restaurant i Haugesund» og «beste spisested i Bodø» er eksempler på hva en tittel bør inkludere. Husk å plassere din egen kontaktinfo, samt restaurantens kontaktinfo i videoen.


 
 
Markedsføring
Nå har du noe å vise til og du kan for så vidt kontakte andre restauranter, butikker og lignende. Vis til reklamen du har laget og tilby dine tjenester for en rimelig sum. Dine muligheter til å tjene penger vil imidlertid øke betraktelig dersom du legger litt mer arbeid ned i reklamen du har publisert på YouYube. Som nevnt ønsker du at personer som søker etter spisesteder i det aktuelle området finne denne. Rangering oss søkemotorene avhenger blant annet av lenker. Nå er det forholdvis enkelt å rangere høy for en lokal restaurant, men du bør sørge for noen lenker til videoen din. Det vil øke mulighetene til å tjene penger betraktelig. Skriv noen artikler på ca 500 ord som du publiserer på gratis artikkelkataloger eller databaser. Ta med en link til din video i disse og benytt samme lenketekst som du har i tittelen.

Dersom du kan vise potensielle kunder at din video rangerer høyt i søkemotorene vil deres interesse normalt øke betraktelig. Du skal heller ikke se bort i fra at du vil motta forespørsler fra restauranter som har sett videoen din. Dette er absolutt en reell mulighet til å tjene penger med YouTube. Det krever litt innsats og stå på vilje, men resultatet kan både bli lærerikt og lønnsomt.

Hvordan tjene penger på informativ video?
Den siste muligheten vi nevner er å tjene penger på videoer med instruksjoner og lignende informasjon. Svært mange har bevisst at det er mulig på å tjene penger på denne måten og denne metoden har en stor fordel. En underholdende video om et populært emne vil vanligvis ha kort levetid, mens en informativ video vil kunne generere penger i lang, lang tid.

Du kan egentlig lage en slik video om hva som helst, men for å kunne tjene penger bør du planlegge litt. Finn et emne som du kan noe om, og som mange har interesse for. En Video som viser hvordan du skifter sykkelkjede eller hvordan du justerer gir på en sykkel, vil kunne få svært mange treff. Dette er kun et par eksempler og det finnes utallige muligheter til å tjene penger på denne måte. Før du velger tema bør du søke på dette i Google. Sjekk hvordan et er med eventuell konkurranse før du bestemmer deg.
 
Kom i gang
På You Tube vil du finne lettfattelig informasjon om hvordan du kommer i gang. Registrering er gratis og du finner tips om mulighetene til å tjene penger. Dersom du søker på hvordan tjene penger på YouTube ( How to make money on YouTube), vil du finne flere lærerike videoer. Husk å få med deg vilkårene som gjelder på YouTube. Alt er ikke tillatt og kopiering/plagiat er noe du bør holde deg unna. Hvordan tjene penger på YouTube er for øvrig et stort tema og denne artikkelen er bare ment som en liten innføring i mulighetene.  

Flere artikler fra Penger Til Deg
Tjene Penger - Om mulighetene til inntekter fra korte artikler om blogginnlegg
Arbeide Hjemmefra - Registrering av data gir gode muligheter til å tjene penger
Låne Penger - Nyttig før du låner penger eller søker kredittkort
Spørreundersøkelser - Tips om betalte spørreundersøkelser