Hjem > Tjene Penger På Nett > Tjene Penger Med Filer
 

Tjene Penger På Internett                        
 
Last Opp Filer

 
En mindre kjent mulighet til å tjene penger på internett er opplasting av filer. Kort forklart går dette ut på at du laster opp filer til en opplasting tjeneste. Du vil så tjene penger hver gang noen laster ned dine filer. Det eksisterer mange muligheter til å forsøke denne muligheten helt gratis og det er mulig å tjene en god del penger på enkel opplasting av filer.

Du kan i utgangspunktet laste opp de fleste typer filer, men sørge for at innholdet ikke bryter med opphavsrettigheter, loven eller med tjenestens vilkår. Det vil si at du kan laste opp filer du selv har laget eller filer som er tilgjengelige for alle. Det finnes nemlig tusenvis av "glemte" filer som ikke lenger er tilknyttet opphavsrett. Disse står du fritt til å laste opp og mange bruker slike filler til å tjene penger på denne måten. Husk imildertid å sjekke dette. Ulovlig fildeling bød du holde deg langt unna.

Opplastingstjenester
Det eksisterer som nevnt mange tjenester som lar deg laste opp filer som du kan tjene penger på. På de fleste sidene vil dette være helt gratis, noe som betyr at dette er en risikofri mulighet til å tjene penger på internett. Årsaken til at de tilbyr denne muligheten gratis er penger. Disse opplastingsstedene tjener penger på sine besøkende. Det vil stort sett si personer som ønsker å laste ned noe. De forskjellige sidene benytter forskjellige metoder til å tjene penger. Annonser, tilbud til brukerne, salg av programvare, VIP medlemskap, med mer, er noen eksempler. Poenget er at dette muliggjør et gratis tilbud til deg. Faktisk er du og den opplastingstjenesten du velger på mange måter avhengige av hverandre. Du trenger deres side for å kunne tjene penger og de trenger dine filer for å skaffe seg fleste mulig besøkende.


 
 
Hvilke filer
Du kan i utgangspunktet tjene penger på alle typer lovlige filer. Det kan være regneark, e-bøker, musikk, programvare, dokumenter med informasjon, bilder, lydfiler, med mer. Dersom du har spesielle evner på et område, kan du benytte dette til å lage filer som du laster opp. Du kan for eksempel designe enkel programvare, lage nyttige regneark, tilby nyttig informasjon, med mer.

En annen mulighet er å laste opp filer som ikke har opphavsrett. Dette er faktisk en god mulighet til å tjene penger, men det krever litt forarbeid. Du må rett og slett lete på nettet og finne skjulte skatter. Med det mener vi filer som ikke er lett tilgjengelige for folk, men som likevel er interessante, morsomme, nyttige eller har andre fordeler.
Det eksisterer for eksempel mye programvare som er lagt ut for fri deling på internett. Dersom du søker på freeware, shareware eller lignende, vil du finne tusenvis av eksempler på dette. En annen mulighet til å tjene penger er e-bøker. Tusenvis av e-bøker er sluppet fritt på nettet og de aller fleste kan fritt deles med andre. Mange av disse er gode bøker som av en aller annen grunn har godt i glemselen.

Disse mulighetene til å tjene penger skyldes at ingen eier disse filene. Det kan skyldes at opphavsretten har gått ut, ikke har blitt fornyet, aldri har eksistert, eller lignende. På engelsk benyttes begrepet public domain om denne typen filer, bilder, og lignende. Det betyr at ingen har enerett til disse tingene, som dermed er «allemannseie». Husk alltid å sjekke dette nøye. Ulovlig fildeling er noe vi tar avstand fra og noe du bør holde deg unna.

Tips
Dersom du laster opp en fil vil du nesten umiddelbart tjene penger. Det er imidlertid en del ting du kan gjøre for å øke inntjeningen fra dine filer. Det viktigste er å laste opp filer som mange mennesker vil ha interesse for. Hvilke emner er populære på Twitter og Facebook? Hva søker folk etter på Google? Hva er medlemmene opptatt av på forskjellige forum? Programvare, e-bøker, bilder og lovlig musikk gir vanligvis gode muligheter til å tjene penger.

Videre bør du tenke deg om hvor du velger å laste opp filene dine. De forskjellige opplastingstjenestene har forskjellige betingelser og du kan tjene en god del ekstra på å finne de beste mulighetene. Sharecash.org er nok den beste muligheten for de aller fleste. Det er en populær side med mye trafikk, gode betingelser og god betaling. Registrering er gratis.


 
 
Størrelsen på filene du laster opp vil være avgjørende for hvor mye penger disse vil generere. De fleste nedlastningstjenestene vil betale deg mer når store filer blir lastet ned av besøkende. Det skyldes at de blant annet tjener penger på å selge VIP medlemskap med større nedlastningshastighet. Stor filer øker rett og slett deres muligheter til å tjene penger på dette. For å stimulere deg til å laste opp større filer, gir de deg altså bedre betalt.

Markedsføring
For å øke muligheten til å tjene penger på dine filer, kan du drive litt enkel og gratis markedsføring. For eksempel tillater mange forum signaturer eller har egne tråder for denne typen informasjon. En annen mulighet er å legge igjen kommentarer til diverse blogginnlegg. Hold deg imidlertid vekke fra spamming og legg kun igjen en lenke der det er relevant. Videre gir Facebook, Twitter og andre sosiale medier gode muligheter til å reklamere litt for dine. Dersom du har din egen blogg vil du kunne tjene en god del penger ved å benytte denne.

Inntjening
Opplasting og lovlig deling av filer er en grei mulighet til å tjene penger på internett. Hvor mye penger avhenger blant annet ab hvor du velger å laste filene opp. Tidligere var betalingen for hver fil svært dårlig, men aktører som ShareCash har endret på dette. Du vil imildertid ikke tjene mye penger per nedlastning. På ShareCash som så vidt vi kjenner til betaler best, tjener man i snitt ca 3 kroner per nedlastning. Dette kan muligens virke lite, men flere andre sider gir deg ikke mer enn 10 øre hver gang en av dine filer lastes ned.

Muligheten til å tjene penger ligger i antallet. En fil kan lastes ned tusenvis av ganger og dermed gi svært gode inntekter. Det er med andre ord mulig å tjene mye penger på denne måten, men de flest vil ikke oppleve det. Vi skal ikke komme med bombastiske uttalelser, men for oss fremstår dette først og fremst som en mulighet for deg som ønsker å tjene litt penger på en hobby eller interesse. Fordelen med denne muligheten er at du kan tjene penger lenge etter at arbeidet er gjort. Filene vil ligge der og gi deg betalt hver gang noen laster dem ned.

Oppsummer
Muligheten til å tjene penger på opplastning av filer er absolutt tilstede. Du vil kunne tjene penger lenge etter ar arbeidet er gjort og spesielt for deg med interesse for filer og fildeling, er dette en grei og kjekk mulighet. Vi stiller oss imidlertid tvilende til om dette er en god mulighet for deg som først og fremst ønsker å tjene penger på nett. Da finner du betraktelig mye bedre muligheter i menyen.

NB: I utgangspunktet bør du ikke laste opp fotografier du selv har tatt til slike tjenester som dette. Det skyldes rer og slett betalingen. Gjennom å laste bildene opp til ett fotoarkiv vil du kunne tjene langt bedre. Det betinger en viss kvalitet på bildene, men det er absolutt en god mulighet til å tjene penger på internett. Mer info finner du i artikkelen. Selge bilder på nett.  

Flere artikler fra Penger Til Deg
Lett Tjente Penger - Om muligheter til å tjene penger på spilling, med mer
Deltidsjobb - Tips om søknad, intervju, jobbleting, med mer
Søkemotoroptimalisering - en kort innføring i SEO
Arbeide Hjemmefra - Om en ypperlig mulighet til å tjene penger på internett