Hjem > Deltidsjobb > Deltidsjobb i butikk og handel
 
 

Deltidsjobb i butikk og innen handel

 
Ønsker du å tjene litt ekstra penger? Da er en deltidsjobb tingen for deg. I de fleste yrker og bransjer finnes det gode muligheter til å tjene ekstra penger. Handelsnæringen er en slik bransje, og svært mange har eller har hatt deltidsjobb i en kiosk, bensinstasjon eller butikk.

Dine forutsetninger for deltidsjobb i butikk
Før man starter jakten på deltidsjobb innen handelsnæringen kan det være en fordel å tenke gjennom hva man ønsker, samt hva man kan tilby. Hvilken type deltidsjobb ønsker du? Noen foretrekker å sitte i kassen, mens andre ønsker en deltidsjobb som ryddehjelp. Hvilke arbeidstider passer for deg? Hvor viktig er beliggenheten? Hva slags muligheter er det realistisk at dine kunnskaper og erfaringer gir deg? Alle kan ikke tjene penger på den måten de ønsker, men det er ikke noe i veien for å jakte på drømmejobben. Når det er sagt bør man også være realistisk. Dersom man trenger penger bør man vurdere å redusere kravene man stiller til en jobb. Hvilken deltidsjobb man ønsker, samt hvor langt man er villig til å strekke seg vil være et personlig valg.


Hvor viktig det er å tjene penger, din personlige livssituasjon, samt en eventuell families livssituasjon er blant de tingene som vil påvirke dine muligheter til deltidsjobb i butikk. Små barn og familie kan gjøre det vanskelig å jobbe i en butikk eller på en bensinstasjon som innebærer mye kvelds og nattarbeid. Skolegang og studier vil også sette grenser for når og hvor mye man kan jobbe. Tenk litt gjennom dine forutsetninger og ønsker før du begynner å lete etter en deltidsjobb. Det kan også være greit å ha klart for seg hvor mye man ønsker å arbeide, samt hvor mye penger man har behov for.

Tjen penger på dine interesser
Å tjene penger på å jobbe med noe man liker er naturligvis å fortrekke. I forhold til en butikkjobb vil det være en fordel både for deg som ansatt, samt for arbeidsgiver. En ansatt som trives vil ofte være mer motivert og dermed utføre en bedre jobb. Vi skal benytte et eksempel for å vise hva vi mener med å tjene penger gjennom dine interesser.

La oss si at fotball er din store lidenskap. Du spiller fotball, du ser fotball og du kan mye om fotball. Du ønsker å tjene penger og leter derfor etter en deltidsjobb. En sportsbutikk vil da være en utmerket arbeidsplass. For deg er fordelene med en slik deltidsjobb åpenbare. Trivselen ved å jobbe med noe som er relatert til din store interesse vil normalt være svært god. Du kan blant annet benytte dine kunnskaper til skape en god dialog med kundene. For arbeidsgiveren er også dette en gunstig situasjon. Butikken får ikke bare en motivert ansatt som trives med jobben. Man får også en ansatt som kan jobben sin og som etter all sannsynlighet vil gjøre et godt inntrykk på kundene.

På samme måte vil en person med interesse for dyr ha gode muligheter til å lykkes med deltidsjobb i en dyrebutikk. For en person som har bil som hobby vil en bensinstasjon være et egnet sted å tjene penger. Er mat din store lidenskap? Ja da gir et konditori, gatekjøkken eller en restaurant gode muligheter til å tjene penger på din interesse.


 
 
Det finnes mange flere eksempler. Poenget er det at både arbeidstaker og arbeidsgiver vil profitere på at man får en deltidsjobb som samsvarer med ens interesser. Nå vil som nevnt ikke alle få drømmejobben, men en deltidsjobb som lar deg utnytte dine interesser og kunnskaper er innen rekkevidde for de fleste. Oppsøk gjerne butikker eller lignende som har en relasjon til dine interesser. Det vil ofte vise seg å være et godt argument for at nettopp du skal få jobben.

Viktig når du søker deltidsjobb i butikk
Erfaring vil alltid være en fordel når man søker jobb, men det er definitivt gode muligheter til å få seg deltidsjobb i butikk uten relevant erfaring. Personlige egenskaper vil ofte tillegges størst vekt når man søker en slik deltidsjobb. Dersom du ønsker en jobb innen handel og butikk er en positiv innstilling svært viktig. Du skal kunne behandle kunder med høflighet og respekt, også i stressende situasjoner. En deltidsjobb i butikk betyr at man er i kontinuerlig kontakt med mange og forskjellige mennesker. Punktlighet og ærlighet er også viktige egenskaper. Som vi forklarte vil dine kunnskaper om varene en butikk tilbyr også kunne være viktig.

Vis en positiv innstilling når du søker deltidsjobb innen handelsnæringen. Å være fleksibel i forhold til arbeidstid, samt å kunne jobbe i ferier vil øke dine muligheter til å tjene penger. Begynn med å sjekke hjemmesiden til butikker og eller kjeder hvor du kan tenke deg deltidsjobb. Der vil du vanligvis finne informasjon om mulighetene til arbeid. Se etter “ledige stillinger” eller lignende og følge de instruksjonene du får. På andre nettsider som nav.no, finn.no, samt deltidsjobb.no vil du finne gode oversikter over mulighetene til deltidsjobb. Oppsøk gjerne butikker hvor du kan tenke deg å arbeide. Ha med den en CV og spør fint om de trenger hjelp. Tips om søknad, intervju med mer finner du i artikkelen Alt om deltidsjobb.

Flere artikler fra Penger Til Deg
Deltidsjobb med barn  - For deg som ønsker å jobbe med barn og unge.
Deltidsjobb - Oversikt artikler om deltidsjobb.
Låne Penger - Nyttig før du søker om lån.
Søkemotoroptimalisering - Grunnleggende informasjon.
Spare Penger - Muligheter til å spare penger på dagligvarer.