Hjem > Deltidsjobb > Deltidsjobb - Reklame/avisbud
 
 

Deltidsjobb - Tjen Penger som Avisbud

 
En deltidsjobb som avisbud er absolutt en god mulighet til å tjene penger. Foruten den tradisjonelle avisrunden finnes det også andre lignende muligheter. Man kan for eksempel tjene penger på å selge VG eller Dagbladet på søndager. Man kan også tjene penger som reklamebud. Mange aviser skal leveres tidlig på morgenen, noe som har åpnet nye muligheter til å tjene penger for alle som disponerer bil. Ved å kjøre rundt å levere aviser på nattetid kan man tjene forholdsvis mye penger.

Deltidsjobb som avisbud
En deltidsjobb som avisbud vil ganske enkelt si at man skal dele ut aviser til abonnentene. Man får tildelt en bestemt rute som man har ansvar for. Innen et bestemt klokkeslett skal alle som abonnerer på avisen ha fått denne. Dersom man ønsker å tjene mer penger er det mulig å ha flere avisruter. Man kan for eksempel kombinere med en morgen og en ettermiddagsrute.

Det stilles ingen formelle krav om utdannelse eller lignende til en deltidsjobb som avisbud. I utgangspunktet kan derfor alle tjene penger på denne måten. Vær imidlertid oppmerksom på at arbeidet stort sett foregår utendørs.  Man skal levere avisene også i kuling og sludd en sur vinterdag. Å trives utendørs er således en stor fordel dersom man skal jobbe som avisbud. God helse, samt god fysisk form er også en fordel i dette yrket. I distriktene er det ofte stor avstand mellom abonnentene og man kan dermed få ansvar for et stort geografisk område. I byer og større tettsted vil man ofte få en avisrute som innebærer mye gåing i trapper. Man behøver ikke være topptrent for å tjene penger som avisbud, men man bør være i alminnelig god form.


 
 
 
 
Ellers er punktlighet og ordenssans egenskaper som kommer godt med. Det er viktig at avisen leveres til rett tid og ikke minst at alle abonnentene får avisen sin. Selve leveringen kan man selv bestemme hvordan man foretar. Man kan ta avisrunden til fots, med sykkel, med moped eller med bil. Hvilke områder man leverer aviser i vil selvfølgelig spille en stor rolle. Det er ikke særlig praktisk å levere aviser med bil dersom man har rute i sentrum av en storby. En avisrute i landlige omgivelser kan bli svært lang dersom man går til fots.

Som nevnt kan de aller fleste tjene penger som avisbud. Hvor mye penger man kan tjene vil imidlertid variere en god del. Hvor du har deltidsjobb, samt hvilken avis du går med vil sammen med størrelsen på ruten være avgjørende for hvor mye penger du kan tjene. Hvilken tid på døgnet man jobber, samt hvor gammel man er vil også ha betydning. Som nevnt er det mulig å ha flere avisruter dersom man ønsker å tjene mer penger.

Kan du tenke deg å tjene penger som avisbud? Sjekk ut nettsidene til de aktuelle avisene i ditt område. Eventuelt kan du ta direkte kontakt. Sjekk også nettsider som finn.no og nav.no. Her finner man gode oversikt over mulighetene til deltidsjobb. Man kan også ta kontakt med andre avisbud for å sjekke hvordan de fikk jobben og om de eventuelt har noen gode tips. En deltidsjobb som avisbud gir en forholdvis god timelønn og det er absolutt en grei måte å tjene penger på.

Tjen Penger på å levere reklame
Å tjene penger på å levere reklame har mye til felles med en deltidsjobb som avisbud. Den største forskjellen er at man vanligvis leverer reklame sjeldnere enn aviser. Til gjengjeld kan en rute være forholdsvis lang og man kan bruke en god del tid på en runde. Mange har i dag reservert seg mot å motta uadressert reklame, noe man må være oppmerksom på. Norpost er den eneste aktøren vi kjenner til som levere reklame på denne måten. De har eksistert i lang tid og mange ungdommer har tjent sine første penger gjennom dem. Besøk gjerne deres hjemmeside dersom du er interessert i en slik deltidsjobb.

Tjen penger på å selge aviser
Å selge aviser er en grei mulighet til å tjene litt ekstra penger. Man går da på dørene til folk og selger aviser, først og fremst VG eller Dagbladet. VG selger man på søndager, samt på enkelte helligdager. Dagbladet selges også på lørdager. Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner og alle som er 13 år eller eldre kan tjene penger på denne måten.


 

Arbeidstiden er et par timer på formiddagen og man får betalt for hver avis man selger. Hvor mye penger man tjener bestemmes med andre ord av hvor mange aviser man selger. VG gir deg 6,50 kroner for hver avis du selger, mens Dagbladet gir deg 7 kroner. Begge avisene gir i tillegg muligheter for bonuser. Avisene blir levert i kort avstand fra din salgsrute, slik at man greier seg fint til fots. Eventuelt kan man benytte sykkel. Som nevnt vil antallet aviser som selges avgjøre hvor mye penger man tjener, men omtrent 300 kroner er en vanlig dagslønn. For et par timers arbeid må dette sies å være veldig bra. Mange setter pris på å kunne kjøpe søndagsavisen på døren, og man vil oppleve at mange har penger klar og venter på at du kommer for å selge avis.

 

Dersom du ønsker å tjene penger som avisselger er det viktig at du gjennomfører dette hver gang. Du vil raskt finne ut hvem som kjøper avis hver søndag (lørdag) og det er viktig at de som venter på deg får kjøpe avisen sin. Med mange faste kunder vil det både gå raskere og være enklere å tjene penger. Dersom du er ute etter å tjene litt ekstra penger er dette en fin mulighet som passer for de aller fleste. 
 
Flere artikler fra Penger Til Deg.
Tjene penger med AdSense - En mulighet til deltidsjobb på nett.
Tjene Penger Spørreundersøkelser - Om muligehetene til å tjene penger.
Nyttig om deltidsjobb - For deg som ønsker deltidsjobb.
Tjene Raske Penger - Gode muligheter til å tjene penger.
Låne Penger - Nyttig før du låner penger.